TERVETULOA FinWX:n SIVUILLE!


FinWX-sääasemia sivuillamme nyt: 80

Viimeisimmät jäseniksi liittyneet sääasemat ovat:
FinWX Ruovesi-74 FinWX Äänekoski-42

Voit tästä valikosta siirtyä suoraan haluamallesi FinWX-asemalle
     

Mikä on FinWX?

Finland Weather Exchange (FinWX) on yhteisösivusto, jonne yksityisten sääasemien omistajat (eli operaattorit) voivat halutessaan joko liittyä FinWX:n yhteistyöasemaksi, tai jättää tiedot sääasemastaan ja sivustostaan meille julkaistavaksi ja siten nostaa oman sääasemansa muiden harrastelijoiden tietoisuuteen.

Se, mitä televisiosta tai radiosta tiedotetaan sään suhteen saattaa ajoittain poiketa merkittävästikin lämpötilan tai muun olosuhteen kohdalla lyhyenkin matkan päässä suuren meteorologisen organisaation mittauspisteestä, josta tiedot kerättiin säätiedotusta varten televisioon tai radioon.

Yksityisten henkilöiden ylläpitämät sääasemat ovat tämän vuoksi merkittävä, mutta usein piilossa oleva voimavara. Kotimaisten sääharrastajien määrä on kasvanut vuosittain hitaaseen, mutta varmaan tahtiin ja harrastelijoiden sääasemat ovat parhaita tarjoamaan paikallista säätietoa sitä tarvitseville ja asiasta yleisesti kiinnostuneille henkilöille.

Paikallisissa säämittaustiedoissa piilee yksityisten sääasemien vahvuus: Vaikka meteorologisilla organisaatioilla on tiheä mittausverkosto, vain osa niistä lähettää säätietoja jakuvasti. Osassa meteorologisen organisaation mittauspisteistä on käytössä ns. Offline-mittareita, joista käydään määräajoin hakemassa tiedot. Vaikka tällainen verkosto onkin tiheä, paikalliset alueelliset vaihtelut jäävät usein kokonaan huomiotta, sillä kartoilla esitetyt mittaustiedot haetaan vain suurimpien asutuskeskuksien keskusta-alueiden mittauspaikkojen laitteilta. Tämän vuoksi ainoastaan todella merkittävä paikallinen ero saatetaan ohimennen mainita, mutta se menee katsojalta yllättävän usein ohi, kun hän keskittyy vain meteorologin osoittamiin symboleihin ja lukemiin.

Toistaiseksi yksityisten sääasemien mittaustiedot ovat olleet saatavilla niille, jotka ovat tietäneet, mistä sitä hakea tai ovat sen löytäneet sattuman kautta. Uuden harrastelijasääaseman ilmestyessä voi paikallisen säätiedon tarjoaminen Internetin kautta olla aseman operaattorille hankalaa, sillä sivuston suunnittelu, rakentaminen, esillesaanti ja erottuminen Internetin hakukoneiden tarjoamasta massasta voi tuottaa melkoista päänvaivaa. Tämä tapahtuu etenkin silloin, kun pitää yrittää erottua ulkomaisista sääasemista. Työsarka aseman asennusurakan jälkeen on saattanut ajaa osan operaattoreista tilanteeseen, jossa on ollut pakko yrittää nojautua lähellä olevan tai olevien, paremmin esille päässeiden sääasemasivujen varaan ja sitä kautta heidän linkkilistoillensa, riippuen sääsivustoaan ylläpitämän henkilön suostumuksesta. Tämäkään ei aina riitä: sääasema saattaa tästä huolimatta jäädä tarjonnan jalkoihin. Uusia harrastelijatason sääasemia saattaa olla tälläkin hetkellä olemassa, julkaisemassa tietoja Internetiin päin, mutta ne saattavat olla hakukoneiden ulottumattomissa, minkä vuoksi sääasema ja sen mahdollinen sivusto on saattanut jäädä kokonaan vaille sille selvästi kuuluvaa huomiota. Me olemme täällä mahdollistaaksemme näiden ja jo olemassaolevien asemien pääsyn harrastelijoiden tietoisuuteen.

Sivuston vasemmasta reunasta löytyvät navigaationapit, josta pääsette sivustomme eri päätasoihin. Tarjontamme lisäksi sivustollamme toimii myös oma Foorumimme, jossa käytäviin keskusteluihin voi ottaa osaa rekisteröidyttyä.

Tervetuloa tarkastelemaan yli sadan paikallisen, yksityisen sääaseman säätä kotisivuillemme!


Näillä pelaavat FinWX:n sivusto, Foorumi ja palvelut:
Powered by Apache 2.2 Powered by PHP Powered by MySQL Powered by PECL Powered by DynDNS